O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Kozmetična podjetja in poskusi na živalih

Jah, je že tako, da ker sem moral včeraj na bratovo izrecno željo/zahtevo na WWW-ju poiskati tale seznam (glej spodaj), ga bom za tiste med vami, ki se imate za ljubitelje oz. zaščitnike živali (če se kdo sploh ima), dal tudi v tole objavo, ki jo pravkar berete. Sam seznam, ki se drugače v originalu nahaja na spletni strani Društvo za osvobitev živali: http://www.osvoboditev-zivali.org, pa je nekakšna lista “etičnih” in “ne-etičnih” trgovskih znamk in izdelkov, torej seznam proizvajalcev in njihovih izdelkov, ki svoje izdelke, ali natančneje njihove sestavine preizkušajo (oz. jih ne preizkušajo) na živalih. Vse to seveda z namenom, da se boste lahko v bodoče izognili izdelkom, katerih firm/proizvajalci jih še vedno preizkušajo na živalih.

Kakorkoli že, tukajle je torej link do dokumenta “Črni in beli seznam kozmetičnih podjetij“: http://www.osvoboditev-zivali.org/?arhv=15014, z zgoraj omenjenim seznamom oz. bolje seznamoma etičnih/ne-etičnih izdelkov oz. trgovskih znamk, skratka seznam tistih proizvajalcev, ki svojih produktov (njihovih sestavin) ne preizkušajo na živalih in tistih, ki jih, v tem istem vrstnem redu, torej najprej “Beli seznam” in nato spodaj še “Črni seznam”.

Beli seznam

Seznam etičnih izdelkov in trgovskih znamk, ki ne svojih izdelkov ali njihovih sestavin ne preizkušajo na živalih. Prosimo, podprite jih.

Črni seznam

Seznam neetičnih izdelkov in trgovskih znamk, ki svoje izdelke še zmeraj preizkušajo na živalih. Prosimo izognite se jim. Poiščite raje primerljiv izdelek podjetja iz belega seznama.

No in pa, ko smo že pri pravicah/zaščiti živali dodajam še link do “Take Action In a Shocking New Video, Pink Calls for a Boycott of Australian Wool“: http://getactive.peta.org/…/…=pinkpetagen dokumenta (na sicer dokaj kontroverzni PETA strani), ki mi ga je par dni nazaj poslal moj dober prijatelj MaTeJ, v katerm pevka in aktivistka “Pink” govori (in posledično tudi kliče k “akciji”) o ne-etičnem oz. krutem ravnanju z jagnji in ovcami v Avstraliji (namenjenimi za v “zakol”), najbrž pa tudi z drugimi “vrstami” živali.

Take Action on This Issue

Why has the Australian government done nothing to stop the cruel practices of mutilating lambs and exporting live sheep to the Middle East, despite overwhelming scientific evidence that the mutilation is so cruel that it adversely affects the animals for months and that animals shipped overseas are killed in ways that would be illegal in Australia?

Tens of thousands of lambs endure “mulesing” each year, a painful mutilation in which farmers cut skin and flesh from lambs’ backsides–without any painkillers. Every year, millions of Australian sheep are transported thousands of miles through all weather extremes to be cruelly unloaded, transported, and slaughtered in the Middle East.

Mr. Prime Minister, please stop turning a blind eye to the suffering of millions of Australian animals and call for an end to the cruel mulesing mutilations of lambs and the exporting of live sheep to the Middle East.

P.S. – Tole sicer niti ni moje področje, ali še bolje, ni moja “osebna” oz. moja “priljubljena” tematika (no v bistvu, kako bi sploh lahko bila “priljubljena” – 😦 ); je namreč bolj moj brat tisti, ki ga te “živalske” zadeve oz. teme zanimajo/prizadanejo, se mi je pa vseeno zdelo vredno o vsem skupaj nekaj malega napisati. Saj gre vendar konec koncev za uboge živali, ki se same ne znajo braniti. In pa še to, ena taka podobna stran kot “Društvo za osvobitev živali” je tudi Društvo za zaščito živali Ljubljana: http://www.drustvo-zascita-zivali.si.

Tadej

Advertisements


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s