O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??

Podobno kot že enkrat prej sem idejo za tole objavo dobil v objavi na ruph-ovem blogu; tokrat konkretno v objavi z naslovom “Moje postelje so prve!“: http://ruph.sopca.com/…/…moje-postelje-so-prve. Skratka, potem ko sem jo prebral, sem se odločil, da tudi jaz podam sliko moje “navzočnosti” na Internetu; pri stvari pa seveda ne gre samo za pozicijo moje domače strani (kot bi se dalo razbrati iz naslova objave), torej gre tudi naprimer za statistiko raznih iskanj za moje ime, moj Sopca blog in tako dalje. Seveda pa lahko s pomočjo StatCounter: http://www.statcounter.com števca za mojo stran “odkrijem” in tudi razne ostale “parametre”, naprimer t.i. “keywords-e”, za katere ima pri določenih iskalnikih moja stran najboljšo pozicijo v SERP-ih in tako naprej; eni taki “keywords-i”, katere sem nazadnje odkril in prečekiral (to lahko seveda naredite tudi vi) na “StatCounter” strani so npr. tile: “forwardbroadcasts“, “avast mime exclude“, “sigcheck recursive“, “dontadddefaultgatewaydefault“, “abandon hexplorer“, jih je pa seveda še na desetine; dejansko za cele tri “pages-e”.

1. Najprej naj omenim, da vedno bolje rankam za iskanje z Googlom za “tadej” in ne samo za “ivan tadej”, kot sem iskal včasih in tudi rankal veliko bolje (kot samo za “tadej”); jah, zanimivo pa je tudi to, da moje strani renkajo celo veliko bolje od “http://www.tadej.com“, katera bi morala že “po defaultu” imeti dobro pozicijo za iskanje z Googlom za “tadej”. Bajdvej, o tem kar sledi v odstavku spodaj pa res pišem že/tudi v “O pravem imenu“: http://tadej.sopca.com/o-pravem-imenu dokumentu tule na mojem Sopca blogu.

No in pa ko smo že pri imenih, naj torej dodam tudi linke do nekaj rezultatov iskanj za moje ime na Google iskalniku; najprej je tule link do SERP-a za iskanja za “Tadej”: http://www.google.com/…Tadej…Google+Search (moja stran je na tretjem mestu za stranjo “Behind the Name” in za stranjo od nekega profesorja dr. Tadeja Bajda, – 😉 , medtem ko je moj Sopca blog na peti poziciji) grrr) in za “tadej”: http://www.google.com/…tadej…Google+Search (v tem drugem primeru sem kot vidite uporabil malo začetnico, moja stran pa je na drugem mestu, samo za zgoraj omenjeno stranjo “Behind the Name”, ki je prva, moj Sopca blog pa isto kot zgoraj peti), oba na angleški varijanti Google-a. Potem sledijo rezultati iskanj za kombinacijo “Tadej Persic” na angleški varijanti Google-a: http://www.google.com/…Tadej+Persic…Google+Search in pa rezultati za podobno iskanje za “Tadej Peršič” na slovenski varijanti Google-a: http://www.google.si/…Tadej+Peršič…Iskanje+Google…SI.

Za konec te prve sekcije v tej objavi pa sledita še dva linka do SERP-ov, katere generira iskanje za besedno kombinacijo “Tadej Sopca”; tukaj je najprej link do dokumenta z rezultatom iskanja za omenjeno kombinacijo na angleškem Google-u: http://www.google.com/…Tadej+Sopca…Google+Search in pa še rezultat iskanja za isto kombinacijo besed na slovenski varijanti iskalnika Google: http://www.google.si/…Tadej+Sopca…Iskanje+Google…SI in pa kot res čisto zadnje še link do dokumenta z rezultatom iskanja za kombinacijo “Tadej computing homepage”: http://www.google.com/…Tadej+computing+homepage…Search, spet na angleškem Google-u.

2. Kot drugo pa glede t.i. “backlinkov” in moje glavne “PC domače strani”; za prikaz le-teh sem uporabil
Who links to me: http://www.wholinks2me.com/index.php stran in tukajle “Links to tadej-ivan.50webs.com“: http://www.wholinks2me.com/…/tadej-ivan.50webs.com lahko vidite rezultat, sem pa tudi sam dodal nekaj podatkov spodaj v tabelo.

MSN – 179 links found
http://search.msn.com/…tadej-ivan.50webs.com…SMCRT

Yahoo – 768 links found
https://siteexplorer.search.yahoo.com/…tadej-ivan.50webs…se

Google – 159 links found
http://www.google.com/…tadej-ivan.50webs.com

Če vas morda zanimajo podobne strani, kot je tale “Who links to me” (in “egoSurf” spodaj), vam res toplo priporočam, da si obiščete in si ogledate (ali vsaj na kratko preletite) objave na mojem “Senserely” blogu, ki sem jih polinkal spodaj pod “P.S.”, torej v zadnjem odstavku čisto na dnu te objave.

3. Kot tretje pa še ena druga taka zelo uporabna zadeva/stran egoSurf: http://www.egosurf.org, katera išče povezave oz. “backlinke” do tvoje strani (ali več strani) tako, da išče tudi pojavnost določene besede (ali več besed) na teh straneh. Potem pa je tukaj še t.i. “deep search” (glej tudi semle pod “FAQ“: http://www.egosurf.org/faq.php#deepsearch, ki pa pomeni to, da če recimo delaš iskanje za “tadej sopca” in “tadej.sopca.com” na “http://www.google.com“, egoSurf prikaže čisto vse rezultate in ne pa samo tistih, ki kažejo na izbrano domeno. Tule spodaj imate nekaj primerov takih rezultatov iskanj.

egoSurf zgodovina iskanja za “tadej sopca”: http://www.egosurf.org/history/tadej+sopca.

google.com – 10338 točk
msn.com – 3605 točk
yahoo.com – 5734 točk

Kot lahko vidite tule: http://ego.rubycandy.com/…tadej+sopca…tadej.sopca.com…1, pa sem včeraj dobil še boljše rezultate: 11430 točk in “1st, and 2nd” na google.com in 6545 točk in enako “1st, and 2nd” yahoo.com, pa tudi 3125 točk na msn.com.

egoSurf zgodovina iskanja za “sopca tadej”: http://www.egosurf.org/history/sopca+tadej.

google.com – 10471 točk
msn.com – 2574 točk
yahoo.com – 5672 točk

Spet, kot lahko vidite tule: http://ego.rubycandy.com/…sopca+tadej…tadej.sopca.com…1, pa sem včeraj dobil še boljše rezultate: 10683 točk in “1st, and 2nd” na google.com in 6697 točk in enako “1st, and 2nd” yahoo.com.

Obliko “tadej-ivan” spodaj uporabljam za iskanja na/z egoSurf zato, ker je pač ta znak (“-” oz. pomišljaj) v imenu moje pod-domene. Aja pa še to: RSS za vsa ta iskanja lahko vidite/spremljate v desnem “sidebar-u” na vseh dokumentih na tem mojem Sopca blogu.

egoSurf zgodovina iskanja za “tadej ivan”: http://www.egosurf.org/history/tadej+ivan.

google.com za users.volja.net/tayiper – 8963 točk
google.com za tadej-ivan.50webs.com – 9483 točk

msn.com za tadej-ivan.50webs.com – 1354 točk
msn.com za users.volja.net/tayiper – 1415 točk

yahoo.com za tadej-ivan.50webs.com – 7474 točk
yahoo.com za users.volja.net/tayiper – 8080 točk

egoSurf zgodovina iskanja za “tadej-ivan”: http://www.egosurf.org/history/tadej-ivan.

google.com za tadej-ivan.50webs.com – 8071 točk
google.com za users.volja.net/tayiper – 8748 točk

msn.com za tadej-ivan.50webs.com – 1410 točk
msn.com za users.volja.net/tayiper – 2034 točk

yahoo.com za tadej-ivan.50webs.com – 8160 točk
yahoo.com za users.volja.net/tayiper – 8833 točk

P.S. – Samo objavo pa sem natipkal (ali bolje “sformatiral”) res zelo na hitro, tako da bodo v naslednjih parih urah/dneh sledili številni popravki in pa najbrž tudi kakšen dodatek. Aha in pa še to: za razne druge take uporabne strani (kot sta “Who links to me” in “egoSurf” zgoraj) pa glej objave “7. Seo/webcoding related links: part 2 (26.08.2006)“: http://www.senserely.com/…part_2_26_08_2006.php, “6. Seo/webcoding related links: part 1 (26.08.2006)“: http://www.senserely.com/…part_1_26_08_2006.php, “5. Planned: two future “book-pages” (26.08.2006)“: http://www.senserely.com/…pages_26_08_2006.php in “4. List of my Senserely “book-pages” (25.08.2006)“: http://www.senserely.com/…pages_25_08_2006.php na mojem “Senserely” blogu.

Tadej

Advertisements

5 komentarjev on “Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??”

  1. […] Kakšna je pa pozicija moje domače strani ?? […]

  2. […] Kakšna je pa pozicija moje domače strani ?? […]

  3. […] spletne objave » Kakšna je pa pozicija moje domače strani ?? je povedal/a v: O: pravem imenuTadej: spletne objave » Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com je povedal/a v: Dalje o updejtu moje glavne domače straniTadej: spletne objave » Še gledevčerajšnjega izleta na morje je povedal/a v: Ideja za hrambo imen/gesel in nekaj programovtadej je povedal/a v: Moj problem s posojanjem CD-jev in DVD-jevtadej je povedal/a v: Moj problem s posojanjem CD-jev in DVD-jev […]

  4. […] Pri prejšnji tako objavi z dokaj detajlno statistiko obiska mojih strani (takrat moje “clarinet.50webs.org” strani namesto “tadej.sopca.com” bloga) naslovljeni “Dodatek: glede pozicije moje domače strani“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani pa sem sicer namesto GA statistike prikazal statistiko, kakor jo prikazuje izjemno koristen, zanesljiv števec obiskov StatCounter: http://www.statcounter.com (je tudi zastonj, kljub temu pa svojih uporabnikov ne posiljuje z reklamami/oglaševanjem), konkretno je podobno šlo za štiri “thumbnails” screenshote od “Keyword Analysis” in “Recent Keyword Activity” statistike. Ta objava pa je bila tudi sam dodatek k objavi iz 30. januarja 2007 z naslovom “Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani, medtem ko pa je bilo nadaljevanje te objave tista naslovljena “Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com“: http://tadej.sopca.com/…/…sopcacomtobonetcom. […]

  5. […] sem popolnoma novo spletno stranKobrowsky je povedal/a v: Ustvaril sem popolnoma novo spletno stranTadej: spletne objave » Moj blog na strani millionRSS, GA statistika je povedal/a v: Dodatek: glede pozicije moje domače straniTadej: spletne objave » Moj blogna strani millionRSS, GA statistika je povedal/a v: Moj blog na strani Razgledi, GA statistikaTadej: spletne objave » Moj blog na strani Razgledi, GA statistika je povedal/a v: Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.comTadej: spletne objave » Moj blog na strani Razgledi, GA statistika je povedal/a v: Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??Tadej: spletne objave » Moj blog na strani Razgledi, GA statistika je povedal/a v: Dodatek: glede pozicije moje domače strani […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s