O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Na strani CastleCops sem zadel dve nagradi

Danes vas moji cenjeni bralci bolj ali manj samo obveščam, da sem na, ehmm, recimo temu “tekmovanju” (glede pač na ENG besedo “Contest”) za peto obletnico kreiranja/obstoja strani CastleCops: http://www.castlecops.com (kjer sem član od februarja 2004) dobil oz. zadel t.i. “Premium Membership” in pa licenco za varnostni program “Prevx1” s strani Prevx: http://www.prevx.com, torej ne eno ampak kar dve nagradi. Sicer pa bi jih mogoče še celo več, pa pač nisem vpisal/odkljukal vseh možnih kategorij. Enivej, končno malo sreče pri “žrebanjih” tudi zame – 😉 …

Za začetek si lahko o samem tekmovanju preberete na temle page-u z naslovom “Contest 2007 – $220,000+ In Prizes Giveaway“: http://www.castlecops.com/…Contest2007, tule pa sta še linka do topic-ov “CastleCops 5 Year Contest – CastleCops Winners“: http://www.castlecops.com/…CastleCops_Winners.html (ali alternativni link topic-a/thread-a: http://www.castlecops.com/…183057-15-0-.html) in “CastleCops 5 Year Contest – Prevx Winner“: http://www.castlecops.com/…Prevx_Winners.html (in še enkrat alter. link: http://www.castlecops.com/…182869-45-0-.html), kjer so našteti dobitniki oz. zmagovalci tega tekmovanja.

Promoter | Product Category | Winners

Prevx | Prevx1 | click me

CastleCops | Premium Membership | click me

No, tako sem sedaj član ene skupine/grupe več na “CastleCops” strani; torej če sem bil prej samo član grupe “Team F@H“: http://www.castlecops.com/…groupcp&g=17 od DC projekta “Folding@Home” (ali na kratko “F@H”; mimogrede, za nekaj linkov z rezultati in statistiko glej tudi desni “sidebar” pod sekcijo/stolpec “DC-statistika”), sem sedaj po novem tudi član grupe “Premium“: http://www.castlecops.com/…groupcp&g=84. Aha in pa za še več o meni in mojem profilu na strani CastleCops pa skoči tudi na “userinfo-satyr”: http://www.castlecops.com/userinfo-satyr.html ali pa na “satyr=31896”: http://www.castlecops.com/…viewprofile&u=31896.

/POMEMBNO: Pa še nekaj moram nujno povedati/objasniti. Za tisti program Prevx1 sem mislil, da je nek “proxy” program, zato sem ga sploh izbral. Sedaj pa vidim, da je to nek t.i. “anti-malware suite” (torej program, ki je v bstvu zbirka raznih varnostnih komponent) in če bi to že takrat vedel, ga po vsej verjetnosti sploh ne bi odkljukal. Zakaj?? Zato pač, ker jaz načeloma ne maram teh raznih programov, ki delujejo na t.i. “real-time protection/scanning” način oziroma za njih uporabo ne vidim prav nobene potrebe. In zakaj ne??! Pač, ker sem v praksi ugotovil, da mi to samo po nepotrebnem upočasnuje delovanje mojega računalnika, prepreči pa ničesar v smislu okužbe itd., torej seveda vsaj v mojem primeru ne. Naprimer, kakšna tri leta nazaj sem uporabljal nek tak program z imenom Spy Sweeper iz Webroot Software-a (njegova stran je: “http://www.webroot.com/consumer/products/spysweeper“), program pa v vsem tem času ni s skeniranjem diska/registra, kaj šele z njegovim “real-time” zaščito, odkril ene same zadeve. No, nekaj t.i. “spyware cookies” (piškotkov po SLO), kateri pa so popolnoma neškodljivi.

Oh in pa seveda, zelo podobno je pri meni tudi z anti-virusnimi programi (ta odstavek še vedno spada pod “/POMEMBNO:“): namreč jaz osebno nekje zadnje leto ali dve uporabljam program Avast!, medtem ko moram priznati, da njegov t.i. “real-time” ali “on-access” protekšn/monitoring vklopim vedno bolj poredko (torej samo ko sem konektan na Internet in še to ne zmeraj), pa še to samo njegovo “Web Shield” komponento. Jah, prej tem pa sem uporabljal AntiVir anti-virusni program (če koga morda zanimajo banalni razlogi za menjavo, glej dokumentu/page http://tadej-ivan.50webs.com/…/security.html pod “ABOUT ANTI-VIRUS PROGRAMS” sekcijo na moji “PC domači strani” strani), z besedo “uporabljam” zgoraj pa mislim to, da ga imam inštaliranega, updejtam “AV-definišne” itd. Vse to pa zato, ker kot rečeno, vsaj v mojem primeru preprosto za to ni resnično nobene potrebe: prakticiram namreč “common sense” uporabo PC-ja, večinoma obiskujem en in isti “set” strani (če pa obiščem kakšno novo stran, pa mi že omenjeni “common sense” pove, ali je varna, ali ne), da ne omenjam mojega izjemnega obvladovanja računalnika in tako naprej!!

P.S. – O uporabi t.i. “one-way-firewall” napram “two-way-firewall” (errr, ali “inbound/outbound” napram “inbound-only”), torej o tem zakaj ni prav velikega smisla v uporabi “two-way-firewall” programov napram tistim, ki nudijo samo “one-way” filtiranje paketkov, pa nameravam nekaj malega napisati v eni od prihodnjih objav.

Pa lep pozdrav, Tadej

Advertisements

3 komentarji on “Na strani CastleCops sem zadel dve nagradi”

 1. tadej pravi:

  Ehej folks, ravnokar sem dobil e-mail sporočilo od Prevx-a s t.i. “license key-om”, v njem pa me obveščajo, da mi zaradi “all the messages of gratitude” (s strani CastleCops memberjev) podarjajo ne eno ampak dve licenci za anti-malware program Prevx1, tako da lahko to ta drugo podarim komu iz familije ali kakšnemu prijatelju. Torej če koga morda to interesira, naj se mi prosim čimprej javi!!

  Tadej

 2. matevz pravi:

  to je pa tko kot “Kolo srece”, a??

  Lp, m =)

 3. tadej pravi:

  Hehe, ja pa skoraj celo res je …

  Tadej


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s