O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Zadnja objava v odhajajočem letu 2007

V tej čisto zadnji objavi v letu 2007 na tem mojem blogu bom podal kratek pregled dogajanja v tem letu, čeprav sem v bistvu danes res nameraval objaviti ali z računalništvom povezano objavo o nekem preventivnem ukrepu preprečitve sesutja/korupcije trdega diska, ali pa objavo o mojih sekiranjih za malenkosti oz. za popolnoma nepomembne stvari, ki pa jasno ni v povezavi z računalništvom. No kakorkoli že bodi, seveda pa tu z besedno zvezo “pregled dogajanja” mislim predvsem na tisto dogajanje, katerega sem omenil tule na blogu (oz. katero je v direktni zvezi z njim), pa še to samo tisto iz zadnjih par mesecev in tudi od tega dogajanja le tisto, ki je povezano izključno s tematiko računalništvo/webdeveloping.

Ker pa je bilo jasno vseh dogodkov in ostalega v odhajajočem letu enostavno preveč, da bi jih prav vse (četudi čisto na kratko) omenil, se bom zato pač omejil samo na dogajanja v zadnjih nekaj mesecih oz. natančneje, maksimalno tja do pol leta nazaj; to so recimo tiste objave, ki so vidne na straneh 2, 3, pa tudi 4. Aja in pa po objavljenju te zadnje objava v tekočem letu, mi pod “Latest Activity” v WordPress Dashboard-u sedaj piše:

Blog Stats

There are currently 160 posts and 398 comments, contained within 35 categories.

Torej, brez kakšnega posebnega vrstnega reda, bi omenil tele reči: najprej kot dokaj pomembno omenjam to, da sem letos (točneje 23.oktobra) končno ustvaril svoj ToboAds uporabniški račun, tako da sedaj tudi tale moj blog, kot tudi nova slovenska varianta mojega glavnega spletnega mesta (aja, glej tudi spodaj) prikazujeta t.i. kontekstualne oglase.

Potem sem letos tudi skreiral novo spletno mesto (ki je bolj “splošnega tipa”, kar skratka pomeni to, da samo opisuje/linka moja druga spletna mesta in bloge), katerega sem potem prekodiral v absolutno table-less, mu nato kasneje dodal tudi slovensko varianto in obema variantama naknadno še totalno spremenil njun outlook/layout. Nameravam pa v prihodnosti ustvariti še eno novo stran o mojem “OS-shell” programu Blackbox, o katerem sem mimogrede že obširno pisal v eni od objav v letu 2006.

Dalje sledi omemba moje pomoči dvema prijateljicama pri kodiranju spletnega portala za starejše na naslovu “http://www.staripari.com“, čemur pa je sledilo še moje ubadanje z implementacijo PHP “e-mail kontakt forme”, ne samo na njujem portalu, ampak tudi na raznih mojih spletnih mestih.

Sem se pa letos (kot rečeno, še posebej v zadnjem času) v mojih objavah dosti posvečal postanju raznih list linkov, npr. postanju liste linkov do mojih najljubših webkoding strani/orodij, postanju liste linkov do mojega bloga, postanju liste linkov do spletnih strani od mojih najljubših tech newsletterjev in tako naprej. In pa seveda, med drugim je letos tale moj Sopca blog praznoval svoj prvi rojstni dan, kar je po mojem kar nekam pomembnem mejnik. In to je bilo nekako to, kar se tiče bloganja in webdeveloping-a.

Kar se pa tiče z računalništvom povezanih reči, pa bi omenil moji objavi o nekih bolj hard-core računalniških zadevah (še link do drugega dela), v katerih sem pisal o t.i. “trimanju” .exe fajlov in o razliki med navadnimi linki in t.i. “junction point-i”, oboje seveda v MS operacijskih sistemih (sem bi spadala tudi tista o tem, kako shekaš TCPIP drajver v Windows XP), pa objavo z enim od mojih številnih teoretičnih vprašanj, potem je tu še objava z na dolgo in široko opisanima mojima priljubljenima programskima jezikoma ABC in Python in pa čisto na koncu še objava o mojem odnosu do programov/programiranja.

Za konec pa še: vse svoje bralce vas prav lepo in prisrčno pozdravljam in pa vsem tudi želim vesele praznike (kolikor jih je pač še ostalo) in predvsem vse najboljše v prihajajočem letu 2008!!

P.S. – In pa še to: kot ste najbrž že sami opazili, zadnje cajte bolj malo objavljam tule na mojem Sopca blogu zato, ker imam že kakšna dva meseca nek totalno beden problem s svojim kompjuterjem, ki se mi kar sam od sebe resetira (za več o tem glej objavo z mojim vprašanjem glede kakšne odvečne grafične kartice), v nekje 97% pa se to zgodi, ko obiščem kakšno stran s “heavy graphics” (takšni strani sta npr. Facebook in MySpace), zato se pač v zadnjem času izogibam takim stranem tisti čas, ko sem na Internetu, iz tega razloga pa sem ga (torej čas) tudi drastično skrajšal. Jah, pa tudi nasploh zaradi vsega zgoraj omenjenega ravnam v zadnjem času z njim (z mojim PC-jem) karseda pazljivo.

Tadej


One Comment on “Zadnja objava v odhajajočem letu 2007”

  1. […] in pa v smislu pregleda dogajanja v zvezi z blogom pa je zanimiva tudi zadnja objava v letu 2007, v kateri sem podal kratek pregled dogajanja (v smislu zanimivih objav) v letu 2007 na […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s