O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Dodatek: o tisti metodi zdravljenja raka

Glede na nove informacije, ki sem jih dobil glede nekega alternativnega načina zdravljenja raka, o katerem sem dobra dva meseca nazaj pisal v tejle objavi, se počutim dolžnega vas bralce opozoriti na to (torej na te nove informacije), seveda pa vse skupaj presodite sami, sam namreč ne bom podajal nobenih sodb. V omenjeni objavi sem skratka pisal o metodi zdravljenja raka, pri kateri se zdravilo pripravi iz same bolnikove krvi (oz. se temu reče tudi zdravljenje s “citokini”), in katero uporablja in jo je tudi patentiral avstrijski državljan/zdravnik Dr. Nikolaus Klehr.

Torej te nove informacije o Dr. Klehru so to, da obstaja možnost, da je ta človek res recimo temu goljuf, oz. vsaj da hudo pretirava (in s tem jasno zavaja) glede uspešnosti tega njegovega načina oz- metode. Namreč, proti njemu se je razpisalo kar nekaj ljudi v rubriki “Pisma bralcev” časopisa Delo (zadnje dva, tri tedne pa so bili o njem objavljeni tudi sami članki v omenjenem časopisu), potem proti njemu je govoril znani slovenski specialist klinične mikrobiologije in imunologije Dr. Alojz Ihan, in nenazadnje, par dni nazaj je bil o njem prispevek tudi v oddaji “24ur”, katerega sicer na žalost nisem uspel videti.

Lahko pa vam ponudim v branje članek z naslovom “Salzburški zdravilec zavajal paciente?“, v katerem sem sam (zaenkrat) postal tale komentar.

nikka20@: Najprej glede % bolnikov, ki so umrli na Onkološkem Inštitutu in %, ki so umrli pri Klehru. To enostavno ni noben argument. Če je nekdo pač terminalno bolan (mu enostavno ni več kaj za pomagati), mu pač tudi t.i. uradna medicina ne more več pomagati. Ga pa vsaj zavajajo ne oz. mu ne dajejo lažnih obljub/upanja. In pa glede “obrambnega mehanizma naših predragih slovenskih zdravnikov”, ali ni zdravljenje na OI od nekjdaj brezplačno, v smislu pač, da ti ga plača draža/zavarovalnica)??!

In pa da ne boste mislili, da jaz govorim kar v prazno (in ne poznam zadeve): prijatelju je po treh tednih zdravljenja pri Klehru umrl oče, drugemu, ki se še vedno zdravi pri njem, pa tudi ne kaže ravno najbolje!!

Pozdrav vsem, tayi177

Pod drugim s to temo povezanim člankom naslovljenim “Pacienti dr. Klehru zaupajo” na spletnem mestu “24ur.com”, pa sem (spet, vsaj zaenkrat) postal tale dva komentarja.

@Uros321: Praviš da, citiram: “Osebno ne poznam niti enega primera, ko bi kemoterapija, oz. konvencionalna terapija pomagala…“.

Potem, torej po taki izjavi, lahko rečem samo to, da si ali očitno hudo nerazgledan, ali pa tako prepričan v svoj prav, da te nikakršno dejstvo/dokaz ne bi prepričalo o nasprotnem. Namreč, sam poznam več takih primerov (seveda, vse je odvisno od vrste raka, faze/stopnje v kateri je bil odkrit itd.), za še veliko več pa mi je povedala moja babica, ki je recimo temu “pionirka” onkologije (vsaj določenih metod) v Sloveniji oz. takrat še Jugoslaviji.

In prosim, ne me narobe razumeti, jaz osebno ničesar ne razglasim za “šarlatanstvo” (ampak raje sam preverim kako je z dotično stvarjo, preverim dejstva) in sem celo prijatelju priporočil zdravljenje pri Klehru za njegovega očeta (zaradi priporočila nekega drugega prijatelja, ki se še vedno zdravi pri Klehru in je njegov velik zagovornik, mu pa sicer tudi ne kaže ravno najbolje), ki pa je na žalost po treh tednih zdravljenja vseeno umrl oz. drugače povedano, je živel še točno toliko časa, kot so mu napovedali na OI.

Pozdrave, tayi177

bostjanfi@: Ali si morda kdaj pomislil, da se je tvoji mami velikost tumorja zmanjšala (in to izključno) zaradi kemoterapije, katero so ji, kot praviš, dajali še naprej in skratka ne zaradi Klehrovega zdravljenja??!

In pa da ne boste mislili, da jaz govorim kar v prazno (in ne poznam zadeve): prijatelju je po treh tednih zdravljenja pri Klehru umrl oče, drugemu, ki se še vedno zdravi pri njem (in je njegov velik zagovornik), pa tudi ne kaže ravno najbolje!!

Pozdrav vsem, tayi177

Mogoče samo še tale opomba glede tistega, citiram: “… moja babica, ki je recimo temu “pionirka” onkologije (vsaj določenih metod) v Sloveniji oz. takrat še Jugoslaviji.“, kar sem napisal v drugem komentarju zgoraj; tudi o tem sem že pisal tule na tem blogu in sicer v tem prispevku, v katerem sem pisal o nekem članku avtoric Aleksandre Oklješa-Lukič in Karmen Hübscher (glej tale fajl v PDF formatu), v katerem je moja babica (polega neke Danice Žitnik) omenjena kot začetnica slovenske radioterapije.

/DODATEK: Včeraj, 1.9.2008, sem se spravil še malo googlati in sem preko tehle: Klehr, Dr. Klehr, Dr. Nikolaus Klehr iskanj na slovenski različici Google-a našel še druge članke na raznih spletnih mestih. Najprej je tu še en dodaten članek portalu na “24ur.com” z naslovom “Dr. Klehr nima referenc v Berlinu“, nato sledita tale prispevek na “SiOL.net” in tale na “zurnal24.si”, potem pa so tu še prvi, drugi, tretji in četrti članki na “Dnevnik.si” (spletnem mestu časopisa Dnevnik), niso pa to nikakor vsi, sem jih pač izbral samo nekaj najbolj izstopajočih!!

Kot zanimivost pa naj dodam še link do te diskusije na “Med.Over.Net forumu”, kjer omenjajo tako Dr. Klehra, kot tudi “našega” Dr. Kobala, o katerem (in o metodi zdravljenja raka t.i. komplementarnimi frekvencami) sem pisal v prvi objave iz tega cikla objav o alter. metodah zdravljenja raka leta 2006.

Tadej

Advertisements

One Comment on “Dodatek: o tisti metodi zdravljenja raka”

  1. tadej pravi:

    Še preko tega komentarja naj vas obvestim (predvsem tiste, ki ste že prebrali to objavo), da sem 1.9.2008 še malo pogooglal s slovenskim Google-om (torej Google, ki išče samo po slovenskih spletnih mestih) in tako preko raznih
    iskanj oz. kombinacij besed, našel še številne druge članke (zanimivo, izključno negativne, z izjemo morda tistih na forumu Lunin Forum) na ta temo; za linke do le-teh glej odstavek, ki se začne z “/DODATEK:“, zgoraj na koncu same objave.

    Tadej


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s