O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Info

Moja slika

Moja slika izpred 10 let.

Moje ime je Tadej Peršič, star sem 36 let in živim v Ljubljani. Najprej sem nekaj let študiral arhitekturo, ki je nisem dokončal, nakar sem popolnoma zamenjal smer zanimanja konec leta 2015 diplomiral iz Informatike na višji šoli v Kranju. S študijem sem sicer končal že leta 2011, a sem bil potem dolgo »v fazi pisanja diplome«.Več kot pol sem je imel namreč že napisane, pa sem se zaradi določenih okoliščin (enostavno se mi ni zdela “vredna” diplomske naloge; bila je o postavitivi spletne strani in SEO) odločil za drug predmet in drugega profesorja (in mentorja).

Clipboard01

Moja slika izpred 3 let

Potem je bilo nekaj časa v v zraku vprašanje teme pri tem novem predmetu, in po nekaj dopisovanja sem si vzel kar ornk predolgo pavzo. No potem pa sem pozimi 2014 končno spet kontaktiral profesorico, januarja 2015 sem oddal dispozicijo diplome komisiji (ki jo je še isti mesec potrdila) in tako sem končno opravil diplomski izpit 24. novembra 2015.

Moji profili

Najprej bi rad omenil mojo predstavitveno osebno stran na portalu about.me, kjer se na kratko predstavim in kjer so povezave do mojih ostalih spletnih profilov in uporabniških strani. Naslednja sta moj profesionalni profil na strani LinkedIn in profile page na Scribd portalu (kjer so prosto dostopne razne moje seminarske naloge iz študija Informatika. Dalje so moje razne strani na t.i. socialnih omrežjih, kot na primer moj profil na mikroblog portalu Twitter, moj profil na Facebooku.

Moje strani

Imam tudi svojo osebno splošno spletno stran (s splošno mislim da ni striktno povezana ali nepovezana z računalništvom), ki ima tudi svojo slovensko varianto. To je v osnovi samo spletna stran, ki v glavnem opisuje in povezuje na moje ostale strani in bloge, čeprav pa je na njej tudi nekaj osnovnih informacij o meni. Moja najstarejša spletna stran pa je tale stran, ki je izključno povezana z računalniškimi temami.

Moji blogi

Kar se tiče še aktivnih blogov moram najprej omeniti moj blog na Tumblr platformi, ki ga najbolj redno posodabljam. Potem je sicer tu še moj nov blog (ta je v angleškem jeziku) na Google platformi Blogger, ki sem mu dal preprost naslov in je nadomestil prejšnjega v angleščini na Posterousu, ker je Twitter v začetku leta 2013 kupil Posterous, ki je tako nehal delovati. Moj glavni blog v slovenščini pa je ta na WordPressu, na katerem ste sedaj in ki vsebuje objave iz mojega starega bloga na skupnosti blogerjev Sopca, kjer sem začel objavljati že davnega leta 2006; mimogrede, prej sem napisal “pomemben” tudi zato, ker se je pač v tem času nabralo že res veliko takih in drugačnih objav.

Wikipedija

Po pravici povedano sem najbolj aktiven na angleški verziji Wikipedije, večinoma pa se ukvarjam z vsebinskimi in slovničnimi popravki, anti-vandalizmom, v celoti pa sem spisal samo 3 ali 4 članke. Svoj uporabniški račun na Wikipedia sem ustvaril že 11. marca 2005 (povezava do moje uporabniške strani), dne 6. februarja 2014 je bilo tako tam skupno število mojih vnosov 1311. Na strani contributions se nahaja lista vseh mojih vnosov do sedaj.

Wikimedia

Nekaj dni kasneje sem ustaril račun še na Wikipediji, dne 6. februarja 2014 pa je bilo število vseh mojih redakcij 462. Tukaj je povezava do moje uporabniške strani. Takrat leta 2005 (kmalu po kreiranju računov na Wikipedijah) sem se registriral tudi na Wikinews in 7. in 10. avgusta 2005 napisal članka “Slovenian alpinist in rescue on Nanga Parbat” and “Slovenian alpinist rescued from Himalayan peak“. Na Wikinews sem najmanj dejaven in sicer sem do sedaj prispeval samo 71 vnosov.Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s