O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Tale blog danes praznuje eno leto obstoja

No, danes je datum 12. oktober 2007, kar pa pomeni, da ta moj Sopca blog praznuje prvo leto svojega obstoja. Medtem ko pa sem njegov pol-letni rojstni dan obeležil v objavi z naslovom “Tale blog danes praznuje pol leta obstoja“: http://tadej.sopca.com/…/…pol-leta-obstoja, jasno, objavljeni točno pol leta nazaj. V glavnem, bom pa danes spet (tako kot v objavi omenjeni v stavku zgoraj) tole polno obletnico izkoristil za razmeroma kratko (in priznam, za večino obiskovalcev najbrž nezanimivo) “besedičenje” o zgodovini mojega bloganja, pač, ker res ni kaj veliko drugega za dodati k temu obvestilu (o roj. dnevu mojega bloga), kot da pač omenim ta jubilej in je to potem nekako to.

1. Skratka, kar se tiče mojih blogov v slovenskem jeziku, sem pred 12.10.2006, ko sem objavil čisto prvo/uvodno objavo naslovljeno “Moja prva objava na novem Sopca blogu“: http://tadej.sopca.com/…/…na-sopca-blogu na temle blogu, objavljal na mojem starem in od kar sem član Sopce zapuščenem (tu pa tam edino objavim še kakšen res dober vic ali kaj podobnega) blogu na spletnem portalu “VOLJAblok”, ki sem ga takrat leta 2005 naslovil “Tadej na-liniji: razne objave“: http://tayiper.blog.volja.net, prva objava pa nosi datum 27.07.2005. Preden sem ga kot rečeno začel zapostavljati, sem v njem (podobno kot v tem novem Sopca blogu) pisal o raznih mojih računalniških izkušnjah, o mojih izkušnjah z webkodingom in podobnimi več ali manj z računalništvom povezanimi stvarmi, seveda pa tudi o čisto splošnih stvareh, kot so recimo moja mnenja glede aktualnih dogodkov oz. novic, moji pogledi na politiko in svet in pa razna razmišljanja o življenju, filozofiji in tako naprej.

2. Potem dalje glede blogov pisanih v angleškem jeziku, naj kot prvo omenim moj “Senserely – tayiper’s blog“: http://www.senserely.com/blog/tayiper.php blog na “Senserely” portalu in blog na portalu “writingUp” s podobnim naslovom “writingUp – tayiper’s blog“: http://www.writingup.com/blog/tayiper; ta dva bloga sta sicer več ali manj ista, le da ima eden recimo za polovico več objav. Imam pa še veliko drugih blogov, recimo jim bolj “community oriented” blogi, mislim naprimer na tiste na straneh “CastleCops”, “kuro5hin”, “Slashdot”, “Spread Firefox”, “TechRepublic”, “Yahoo-360” (za linke od nekaterih glej desni stolpec/sidebar na blogu), res pa je, da na marsikaterem od njih ne objavljam več tako pogosto, ali pa sploh ne več. Nekateri so bili preprosto premalo obiskani (da bi se splačalo truditi z objavljanjem tudi na njih), drugi so bili ukinjeni od strani same itd. itd., itak pa so tudi v tem primeru marsikateri od teh vsebovali podvojene objave.

3. Ja, že dolgo časa pred vsemi temi blogi (tako slovenskimi, kot angleškimi), pa sem o mojih raznoraznih računalniških in webkodingom izkušnjah že tam nekje od leta 2003 (od konca leta 2002, ali od začetka leta 2003) pisal na mojem glavnem “PC domačem stranem mestu, ki nosi ime “Tadej’s computing homepage“: http://tadej-ivan.50webs.com/index.html (je sicer tudi v angleščini), v “events” sekcijo na na njej, ki je tudi neke vrste blog, pa sem začel dodajati “events entry-je” (kot jim sam pravim) ne prej kot 19.2.2005. O sami strani lahko več izveste na dokumentih “intro.html“, “about.html” in “website.html“, tule pa je še link do prvega “events1.html” in tule do zadnjega/trenutnega “events11.html” dokumenta po vrsti pod “events” sekcijo.

P.S. – In pa za konec še tole: o mojih ostalih blogih (starih, angleških itd.) govori tudi page “Blogi: moji drugi“: http://tadej.sopca.com/blogi-moji-drugi na tem mojem blogu, tja pa seveda lahko pridete tudi preko linka na levem stolpcu oz. sidebaru pod “Infos” sekcijo.

Tadej


6 komentarjev on “Tale blog danes praznuje eno leto obstoja”

 1. tadej pravi:

  Hvala, hvala ruph, prov res…

  Tadej

 2. klmn pravi:

  en šnopc na to!

 3. tadej pravi:

  Ja in pa hvala tud teb Klemen, pa dej še kej novega objavi na tvojem blogu…

  Tadej

 4. […] 2008, ko je blog praznoval dve leti, potem pred to je bila tista leta 2007, v kateri sem obeležil eno leto njegovega obstoja, čisto prva pa je bila tista objava, ko je bil blog star pol […]

 5. […] pred njima pred pa je bila tobjava leta 2007, v kateri sem obeležil eno leto njegovega obstoja, čisto prva pa je bila tista objava, ko je bil blog star pol […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s