O meni:

Sem še relativno mlad (v '30 letih) inženir informatike iz Ljubljane. Teme, ki me najbolj zanimajo: dogodki po svetu (novice, politika), zgodovina, znanost (sploh vesolje)

Tale blog danes praznuje pol leta obstoja

Tako ljudje, počakal sem na to, da je ura odbila polnoč (še dalj, ker ima sopca.com eno-urni zamik) in vas sedaj z veseljem obveščam, da tale moj Sopca blog danes, 12. aprila 2007, praznuje rojstni dan. Točneje, blog praznuje natančno pol leta od svojega nastanka (in z njim tudi jaz); prva objava je bila namreč objava objavljena 12. oktobra 2006 z naslovom “Moja prva objava na novem Sopca blogu“: http://tadej.sopca.com/…/…na-sopca-blogu. Ob tem jubileju si bom tako spet privoščil in na kratko podal sicer dokaj nezanimivo zgodovino mojega bloganja, zato pač, ker tudi ni kaj veliko dodati k temu obvestilu/objavi (torej več za povedati o roj. dnevu bloga), kot da pač omenim obletnico in je to potem to.

1. Kar se tiče blogov v slovenskem jeziku, sem pred 12.10.2006 objavljal na mojem starem in od kar sem član Sopce zapuščenem (tu pa tam edino objavim še kakšen res dober vic ali kaj podobnega) blogu na Voljatelovi “VOLJAblok” strani, ki sem ga takrat leta 2005 naslovil “Tadej na-liniji: razne objave“: http://tayiper.blog.volja.net, prva objava pa nosi datum 27.07.2005. Preden sem ga kot rečeno začel zapostavljati, sem v njem (podobno kot v tem novem Sopca blogu) pisal o raznih mojih računalniških izkušnjah, o mojih izkušnjah z webkodingom in podobnimi več ali manj z računalništvom povezanimi stvarmi, seveda pa tudi o čisto splošnih stvareh, kot so recimo moja mnenja glede aktualnih dogodkov oz. novic, moji pogledi na politiko in svet in pa razna razmišljanja o življenju, filozofiji in tako naprej.

2. Dalje glede blogov pisanih v angleškem jeziku, naj kot prvo omenim moj “Senserely – tayiper’s blog“: http://www.senserely.com/blog/tayiper.php blog na “Senserely” spletnem mestu: http://www.senserely.com in blog z naslovom “writingUp – tayiper’s blog“: http://www.writingup.com/blog/tayiper na spletnem mestu “writingUp”: http://www.writingup.com; ta dva bloga sta sicer več ali manj ista, le da ima eden recimo za polovico več objav. Imam pa še veliko drugih blogov, recimo jim bolj “community oriented” blogi, mislim naprimer na tiste na straneh “CastleCops”, “kuro5hin”, “Slashdot”, “Spread Firefox”, “TechRepublic”, “Yahoo-360” (za linke od nekaterih glej desni stolpec/sidebar na blogu), res pa je, da na marsikaterem od njih ne objavljam več tako pogosto, ali pa sploh ne več. Nekateri so bili preprosto premalo obiskani (da bi se splačalo truditi z objavljanjem tudi na njih), drugi so bili ukinjeni od strani same itd. itd., itak pa so tudi v tem primeru marsikateri od teh vsebovali podvojene objave.

3. Še pred vsemi temi blogi (tako slovenskimi, kot angleškimi), pa sem o mojih raznoraznih računalniških in webkodingom izkušnjah že tam nekje od leta 2003 (od konca leta 2002, ali od začetka leta 2003) pisal na moji glavni “PC domačem spletnem mestu, katerega sem naslovil preprosto z “Tadej’s computing homepage“: http://tadej-ivan.50webs.com/index.html (je sicer tudi v angleščini), v “events” sekcijo na na njej, ki je tudi neke vrste blog, pa sem začel dodajati “events entry-je” (kot jim sam pravim) ne prej kot 19.2.2005. O sami strani lahko več izveste na dokumentih “intro.html“: http://tadej-ivan.50webs.com/intro.html, “about.html“: http://tadej-ivan.50webs.com/…/about.html in “website.html“: http://tadej-ivan.50webs.com/…/website.html, tule pa je še link do prvega “events1.html“: http://tadej-ivan.50webs.com/…/events1.html in tu do zadnjega/trenutnega dokumenta “events11.html“: http://tadej-ivan.50webs.com/…/events11.html po vrsti pod sekcijo “events”.

/OPOMBA: Ta hip sem pa še opazil, da je na “si.blogs” blog direktoriju objava prikazana celo dve uri nazaj (glej tole “mojo stran”: blogID=1361), tako da je tam po datumu videti, kot da sem postal en dan prezgodaj. Ja, da si.blogs to dela sem sicer že ugotovil in omenil v tisti objavi o procesiranju kode na WordPress platformi.

P.S. – Aja, za en page tule na mojem Sopca blogu, ki isto govori o mojih ostalih blogih (starih, angleških itd.) pa odnavigiraj na dokument “Blogi: moji drugi“: http://tadej.sopca.com/blogi-moji-drugi, seveda pa lahko tja odklikate tudi preko linka na levem stolpcu/sidebaru na samem Sopca blogu pod “Infos” sekcijo.

Tadej


3 komentarji on “Tale blog danes praznuje pol leta obstoja”

  1. […] Pač, preprosto moram obeležiti tole obletnico. In sicer gre za to, da je ta moj blog tri dni nazaj praznoval tri leta od svojega nastanka 12. oktobra 2006. Ta objava je sedaj že četrta v vrsti “praznovalnih” objav; pred njo je bila tista leta 2008, ko je blog praznoval dve leti, potem pred to je bila tista leta 2007, v kateri sem obeležil eno leto njegovega obstoja, čisto prva pa je bila tista objava, ko je bil blog star pol leta. […]

  2. […] Še pred njima pred pa je bila tobjava leta 2007, v kateri sem obeležil eno leto njegovega obstoja, čisto prva pa je bila tista objava, ko je bil blog star pol leta […]

  3. […] objav in sicer od tiste, ko je moj blog praznoval eno leto in tiste, ko je praznoval pol leta od svojega nastanka 12-ega oktobra sedaj že daljnega leta […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s